Двигун "перепрацював"? Глава Роскосмосу назвав причину аварії станції "Луна-25"

Глава російської корпорації Роскосмос Юрій Борисов назвав причину аварії міжпланетної станції Луна-25. Про це повідомляють російські пропагандисти, передають Патріоти України.

За його словами, аварія сталася через нештатну роботу двигуна. Після переходу на режим посадки він пропрацював 127 секунд замість 84. У результаті, космічний апарат не зміг вчасно знизити швидкість і врізався в поверхню Місяця.

Борисов розповів, що вже сформовано міжвідомчу комісію, яка розслідує причини аварії. Її висновки планують врахувати в подальших розробках.

Атоматичну міжпланетну станцію Луна-25 запустили з космодрому Східний в Амурській області 11 серпня. Це був перший у сучасній Росії запуск місії на Місяць. Автоматична станція мала проводити тривалі дослідження на місячній поверхні.

Луна-25 стартувала 11 серпня з космодрому Східний в Амурській області РФ і мала стати першою в історії станцією, яка сяде на південному полюсі Місяця 21 серпня 2023 року. Її основними завданнями називали відпрацювання м’якої посадки, дослідження внутрішньої будови і розвідку ресурсів. Планувалося, що місія триватиме рік.

У листопаді 2018 року Росія заявляла про намір побудувати на Місяці дві обсерваторії. Передбачалося, що першим кроком до цього стане запуск апаратів Луна-25, Луна-26 і Луна-27. Сайт Naked Science нагадує, що дві попередні аналогічні російські місії до інших космічних тіл у 1996 і 2011 роках теж були невдалими.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...