Експерти розповіли, що найбільше мобілізує виборців в Україні перед другим туром

Емоційність, яку демонструють Зеленський і Порошенко, мобілізує виборців. Всі, хто в першому турі проголосували за Зеленського або Порошенка, прийдуть і 21 квітня. Таку думку висловив директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, повідомляють Патріоти України.

Зеленський – з його умовами про проведення дебатів, здачею аналізів. Порошенко вже відкрито протистоїть Путіну на всіх білбордах. Усе це мобілізує виборців. Більшість кандидатів, які вибули після першого туру, опозиційно налаштовані до Порошенка. Вочевидь, їхні виборці прийдуть на виборчі дільниці, – переконаний Олексій Антипович.

Як зауважує соціолог, певна частина з тих, хто розчарований, і чий кандидат не пройшов до другого туру, не піде. Тому, напевно, явка збалансується і буде приблизно такою, як і в першому турі. Можуть прийти навіть ті, хто не голосував у першому турі.

Олексій Антипович вважає, що, зокрема, Зеленському для мобілізації своїх виборців особливо робити нічого не треба. Всі, хто опозиційно налаштований до діючої влади і Порошенка зокрема, прийдуть і проголосують за Зеленського. Що робити Порошенку – велике питання.

Соціолог додає: не варто вважати Зеленського кандидатом від молоді. Так, близько 60% виборців віком 18-25 років проголосували за нього. Але й 10% тих, кому 60 років і більше, також проголосували за нього. Тобто бабусі і дідусі підтримали Зеленського. Перевага молоді в його електораті є, але не критична.

Заяви Порошенка про оновлення команди, розуміння помилок, комунікацію з виборцями, протистояння з Путіним орієнтовані на мобілізацію виборця. Але сумнівно, що цього достатньо. Розриви у відсотках із Зеленським можна скорочувати, але Порошенку буде важко його наздогнати, – зазначає Антипович.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...