Ексватажок терористів "ДНР" розповів, чому бойовики втратили Слов'янськ

Також Ходаковський несподівано похвалив дії убитого ексватажка «ДНР» Олександра Захарченка.

Екскомандир батальйону НЗФ «Восток» Олександр Ходаковський на своїй сторінці в соцмережі розповів раніше невідомі деталі про початок бойових дій на Донбасі, конкретніше про захоплення Слов'янська, передають Патріоти України.

За словами Ходаковського, він не заперечує заслуг екскомандира НЗФ «ДНР» Ігоря Гіркіна і пояснив, чому члени НЗФ не пішли на деблокування Слов'янська. Він зазначив, що в 2014 році «на Слов'янськ працювали всі»: «Донецк отправлял, область стекалась, российские добровольцы прибывали. При этом Восток к девятому мая четырнадцатого имел две роты, помещавшиеся в двух камазах длинномерах, Оплот и того меньше, при этом на этот момент слабее вооружен, Горловка развивалась по своим законам, а мелкие подразделения погоды не делали. Дальше динамика: июнь — до тысячи человек, июль — полторы, август — немногим за две. Мелкие подразделения вливались в более крупные, в итоге Восток, Оплот с такой же приблизительно численностью, Шахтерская дивизия, казаки Сафоненко».

Ходаковський підкреслив, що на той момент у «ДНР» сил не вистачало навіть на те, щоб повноцінно контролювати підступи до Донецька, так як ЗСУ йшли з'єднанням по лінії Харцизька з боку Кіровського і Іловайська, погрожуючи відрізати Донецьк від Шахтарська, Тореза, Сніжного і частини кордону. При цьому він назвав головну проблему НЗФ на той момент: «Основной проблемой была острая нехватка личного состава. Пока мы по капле набирали подразделения, ставя перед собой задачу главным образом удержать Донецк и подступы — противник осваивал территорию невозбранно. Да, была семикомандирщина, но зоны ответственности были так разнесены, а сил было так мало, что плечами мы не толкались и палок друг другу в колеса не ставили».

Також Ходаковський несподівано похвалив дії убитого ексватажка «ДНР» Олександра Захарченка по «штурму міськвиконкому»: «Под конец хочу сказать провокационную вещь: правильно Захарченко с Мельником не давали штурмовать горисполком — нам в тот момент только паралича в управлении хозяйством не хватало. Штурм обладминистрации имел политическое значение, но бравый народ, получив впервые за двадцать с лишним лет возможность поквитаться с капиталистической властью, готов был ломать и крушить все подряд».

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...