"Епіфаній - біс і самосвят": Скандальний митрополит Павло звинуватив українську владу в "гоніннях" (відео)

Скандальний намісник монастиря УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі митрополит Павло назвав предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія "бісом і самосвятом" і звинуватив українську владу у "гоніннях на віру". Таку промову скандальний ієрарх виголосив під час різдвяного богослужіння у храмі Агапіта Печерського, що знаходиться на території Нижньої лаври. Відеозапис промови потрапив до Мережі, передають Патріоти України.

"Успенський собор віддали розкольнику і самосвяту. Розкольник це Філарет (почесний патріарх Філарет), самосвят – Епіфаній (глава ПЦУ митрополит Епіфаній. – Ред.). Мені кажуть пом'янути (за богослужінням, таким чином визнавши зверхність ПЦУ. – Ред.) Епіфанія. Кого – сущого біса? Розкольника? Вся "мерзенність" розпочалася з Філарета", – зазначив Павло.

Він закликав своїх парафіян до "тиші і молитви". "Деякі нам телефонують і кажуть, що ви допустили, що захопили Верхню лавру. Не ми допустили. Це допустили усі ви, і всі ми. Чому? Тому що, мабуть, слабка наша молитва, яку не чує Господь", – визнав Павло.

Водночас, митрополит зробив неоднозначну заяву про благословення своїм вірним йти на смерть, коли прийде час. "Нас (вірян УПЦ МП. – Ред.) було 10 тис., а їх 1 тис., але в них автомати, пістолети. Вони озброїлися проти свого народу. Я не настільки дурний, щоби благословляти вас йти на смерть. Ще не час. Кожен обере свій подвиг, який захоче. Їх попереду буде ще багато", – сказав Павло.

Також ієрарх звинуватив українську владу у "гоніннях" і порівняв її з біблійним персонажем Іродом. "Сьогодні "владні Іроди" відкидають Христа, вбивають не 14 тис. немовлят, а мільйони людей. Як біс все мудро зробив. Під виглядом об'єднання вони (очевидно, українська влада. – Ред.) почали "гоніння" на Церкву. Вони хочуть знищити Олександра Невського (князя, якого Москоський патріархат оголосив святим – Ред.). Це групка безбожників, бандитів, які ведуть відкриту війну проти Церкви. Головне для них не війна. Головне – знищити святу соборну і апостольську Церкву. Тобто нас з вами відвернути від Христа", – сказав Павло.

На думку митрополита, Успенський собор Києво-Печерської лаври внаслідок богослужіння ПЦУ зазнав "наруги", тому закликав молитися своїх вірних, щоб "біс не прийшов" і на територію Нижньої лаври.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...