Голова МЗС Кулеба заінтригував приємними новинами на саміті "Кримської платформи"

23 серпня відбудеться онлайн другий саміт "Кримської платформи". Нинішній саміт має три завдання – збільшити кількість учасників, розширити географію участі в "Кримській платформі" й підвищити рівень учасників саміту, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Вже зараз можу зазначити, що МЗС з Офісом президента України, нашими посольствами й місіями за кордоном успішно виконують всі три (завдання саміту. – Gazeta.ua). Саміт цього року позитивно здивує як кількістю учасників, так і глобальною географією, і рівнем представництва", – зазначив міністр.

Цьогоріч "Кримська платформа" стане глобальною, і її географія розшириться країнами Африканського континенту й іншого боку Атлантики, додав глава МЗС.

"Нам уже надійшли підтвердження від нових країн і міжнародних організацій. Також вищим буде й рівень учасників. 2021 року із 46 делегацій 15 були представлені на рівні глав держав, урядів і парламентів і ще три – на рівні керівництва міжнародних інституцій", – заявив Кулеба.

Сьогодні участь у другому саміті "Кримської платформи" підтвердили вже близько 60 країн і міжнародних організацій. Серед них близько 40 – на рівні президентів і прем'єр-міністрів.

"Російська агресія демонструє, як гостро стоїть питання завершення окупації Криму. Адже Росія використовує захоплений півострів як військову базу для своєї агресії і дестабілізації всього світу. Повернення Криму під контроль України гарантує безпеку всього Чорноморського регіону, Європи й світу", – додав головний дипломат.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...