Готові "осідлати" Mirage 2000? Українські пілоти завершили курс навчання у Франції

Українці освоїли літаки Alpha Jet

Перша група українських пілотів завершила навчання у Франції. Про це повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Франції в соцмережі Х у п’ятницю, 20 вересня, передають Патріоти України.

"Франція щойно завершила навчання першої групи українських пілотів на літаках Alpha Jet", – йдеться в повідомленні.

Вказано, що французькі ВПС з березня поточного року готують українських пілотів для виконання оперативних завдань з оборони України.

Варто нагадати, що Франція раніше оприлюднила намір передати Україні певну кількість Mirage 2000 до кінця 2024 року. Треба думати, що хтось з українських пілотів, котрих перенавчають у Франції, сядуть за штурвал цих винищувачів 4 покоління, що у свою чергу також проходять важливу модернізацію.


Alpha Jet – легкий реактивний штурмовик третього покоління та навчальний літак, спільно розроблений німецькою компанією Dornier та французьким концерном Dassault-Breguet. Роки виробництва – 1973-1991. Загалом було вироблено 480 таких літаків. Основні оператори – Німеччина і Франція.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...