І цією армією Кремль лякає світ: Російські піхотинці на маневрах вразили з ПТРК власний Т-90 (фотофакти)

Згідно з повідомленнями з російських соціальних мереж, де власне й з'явилися перші фото, під час відпрацювання маневрів танків з піхотою на БМП один з військових вистрілив в борт власного танку з ПТРК, зазначають Патріоти України.

Підбитий під час навчань з ПТРК 9К111-1 "Конкурс" Т-90А ВС РФ

В результаті, Т-90А, який ймовірно належить окремому танковому батальйону 1-го гвардійського мотострілецького полку 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії Західного військового округу був "успішно" уражений керованою ракетою 9М113М з ПТРК "Конкурс".

Т-90А

На щастя для танкового екіпажу, бронепробиття застарілого радянського комплексу, який був встановлений як додаткове озброєння на БМП-2, досить невелике (близько 250 мм), а власне ракета попала в башту, тому російські танкісти начебто вижили. Лише командир машини отримав опіки.

БМП-2

Радянські БМП-2 є основною й найбільш масовою подібною машиною в ВС РФ. Переважна більшість з них не модернізована й додатково озброєна (окрім основної зброї) застарілими ПТРК 9К111 "Фагот" або 9К111-1 "Конкурс"

Офіційних коментарів від Міністерства оборони РФ по цьому інциденту на цей момент не було.

Т-90А

Варто додати, що подібні самообстріли та інші інциденти з ураженням власної техніки чи військовослужбовців для ВС РФ досить нерідке явище. Попри брацання зброєю в ЗМІ та розповіді про новішу техніку й відмінний професіоналізм військових, більша частина військ озброєння застарілими радянськими моделями (що зокрема можна побачити на прикладі цього випадку).

Крім того, погана обізнаність та комунікації в поєднанні з низьким рівнем підготовки військових строкової служби та великою кількістю масштабних навчань призводить лише до збільшення різного роду ЧП, у тому числі й з загибеллю та пораненнями учасників.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...