"Я вам з повною відповідальністю заявляю": Данілов прокоментував інформацію ЗМІ про нібито 100 тис. загиблих українських військових

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов спростував інформацію ЗМІ, що на фронті нібито загинуло уже 100 тисяч українських військових. Про це Данілов сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

"Я вам з повною відповідальністю заявляю, що у нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо. Точну цифру знають наші військові, знає президент. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч це абсолютно не відповідає дійсності", – запевнив секретар РНБО.

За його словами, співвідношення втрат наразі становить 1 до 7, 1 до 8, у деяких випадках 1 до 10 на користь ЗСУ.

"Після війни 2014-го року, ми знали, як воювати, а в Росії такого не було. На багатьох напрямках у них були втрати просто шалені", – пояснив Данілов.

Коментуючи ситуацію в Бахмуті, він також зазначив, що ЗСУ зірвали окупантам уже третій план наступу. Тому "росіяни не можуть рухатися далі й кидають у Бахмут своїх людей, як у котел".

Нагадаємо, що 15 березня в американському виданні Politico з'явилася стаття, в якій йшлося, що за рік повномасштабної війни на фронті загинули або були поранені понад 100 тисяч українських військових.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...