"Якщо ми продовжуватимемо надавати необхідну зброю і почнемо робити це своєчасно, час буде на боці України", - адмірал ВМС США

Контрадмірал Військово-морських сил Сполучених штатів Америки у відставці Марк Монтгомері розповів в інтерв'ю "Голосу Америки", як пришвидшити український контрнаступ, та що може стати переломним моментом у цьому процесі, передають Патріоти України.

"Подивіться, українцям потрібно спорядження для розмінування, правильно? Те, що дозволить їм пройти через мінні поля, щоб прорвати оборонні позиції росіян. По-друге, їм потрібні касетні боєприпаси. І їм би не знадобилися касетні боєприпаси, якби була достатня кількість артилерії, 155-мм снарядів. Але достатньої кількості немає, тому їм потрібні касетні боєприпаси", - зазначив він.

Також, за словами Монтгомері, для пришвидшення українського контрнаступу, дуже корисно було б мати ATACMS, щоб мати можливість завдавати ударів на далекі відстані.

"Тож, касетні боєприпаси, озброєння для розмінування та ATACMS – три важливих речі. Дивіться, звичайно, добре якби було більше потужностей у повітрі, але не можна на це очікувати в найближчому майбутньому", - заявив він. Контрадмірал ВМС США у відставці також розповів, що може стати переломним моментом для українського контрнаступу.

"Повітряні сили. Дивіться, США ніколи б не дозволили армії чи морпіхам воювати на землі без забезпечення повітряної підтримки чи одразу після забезпечення панування в повітрі. Жодна зі сторін не має контролю над повітряним простором, жодна зі сторін не має домінування у повітрі", - пояснив він.

На думку Монтгомері, Захід продовжить підтримувати Україну. "Українці продемонстрували відданість боротьбі за власну територію, за своє право обирати демократичний спосіб життя. Я вірю, що час на стороні України. Але час не буде на стороні України якщо ми не дамо їм потрібне озброєння. Якщо ми продовжуватимемо надавати необхідну зброю і почнемо робити це своєчасно, час буде на боці України", - зазначив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...