Якщо РФ влаштує масштабну повітряну атаку України, то більшу частину її літаків знищать у перші хвилини, - військовий експерт

Росія накопичує авіацію біля кордонів з Україною, так держава-агресор сподівається отримати перевагу у повітрі. Однак сили протиповітряної оборони України працюють дуже ефективно, передають Патріоти України.

Якщо РФ спробує здійснити масштабну повітряну атаку на Україну, більшість її літаків будуть збиті упродовж перших хвилин нападу. Про це заявив військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "Еспресо".

Експерт переконаний, що масштабна авіаатака Росії на Україну, яку може планувати агресор, не матиме жодного успіху.

"Росія накопичує авіацію біля наших кордонів з однією метою - їм потрібна перевага в повітрі. Оскільки їм потрібно знищити не лише героїчний Бахмут та Вугледар, а іншу територію України. Тож очевидно, що вони над цим кейсом працюють і будуть працювати. Однак наші Сили оборони повністю готові до різних сценаріїв розвитку подій", - пояснив Селезньов.

Він підкреслив: українська система ППО постійно доводить свою ефективність у протидії будь-яким повітряним цілям, і за рік повномасштабної агресії РФ вона тільки посилила свою майстерність.

"Сили оборони України готові нищити будь-якого ворога, який наважився вдертися на нашу територію. І хоч авіаційна складова російської армії має тотальну перевагу над нашою, легкої прогулянки в нашому небі їм не бачити. Наша система протиповітряної оборони, яку росіяни вже тричі "знищили", працює і дуже ефективно. Саме тому, якщо РФ спробує влаштувати масштабну авіаційну атаку на територію України, то більшість їхніх літаків дуже швидко будуть знищені", - додав він.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...