"Їх убила Росія": 13-річну Риту Горбик із Харківщини окупанти розстріляли в машині з написом "Діти" (фото)

Російські окупаційні війська розстріляли 13-річну Риту Горбик, яка була в авто з написом "Діти". Трагедія трапилася 27 березня в Харківській області, передають Патріоти України.

Щемливими подробицями поділилася мама дівчинки, яка бачила все на власні очі. Історію Рити опублікували на сторінці "Їх убила Росія" у Facebook.

Публікація з'явилась 21 серпня. Саме цього дня дівчинці мало виповнитись 14, проте окупанти обірвали життя дитини. Авто батьків Рити обстріляли з автоматів. На очах мами куля влучила в голову Риті. Дівчинка померла в лікарні. Вона була єдиною дитиною у своїх батьків.

За словами мами, до них у двір заїхали російські військові та сказали тікати, якщо вони хочуть жити. Тому Рита з батьками, дідусем та бабусею намагалися евакуюватися.

"Нам довелося виїхати, бо їх було дуже багато на танках! Це дуже страшно... А на виїзді з с. Вільхівка Харківської області наша машина з написом "Діти" була розстріляна з автомата. Дитині було пряме влучення в голову. Рита, бідненька, померла 30 березня у лікарні…" – поділилася мама.

Зазначається, що родина виїжджала колоною із сусідами на трьох цивільних автомобілях, вони їхали останніми. Внаслідок обстрілу військові РФ також убили бабусю, яка була у першому авто.

13-річна Рита із батьками жила у с. Степанки, навчалася у 7-му класі Вільхівського ліцею. Вона була дуже талановитою, вивчала англійську мову, самостійно почала вивчати корейську. Вона мала мрію побувати в Південній Кореї, займалася танцями у шкільному гуртку "Олімп" та часто їздила до Харкова на різні змагання. На останньому концерті вона отримала гран-прі. Останнім він став через російських окупантів.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...