Каратель Лукашенка зґвалтував програміста, який під час арешту відмовився розблокувати свій телефон

Під час протестів у Мінську співробітник ОМОНу зґвалтував кийком програміста, який відмовився розблокувати телефон. Про це йдеться в доповіді Міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch про побиття і катування учасників протестів в Білорусі, опублікованій 14 вересня, передають Патріоти України.

Після затримання 11 серпня Алеся побили і зґвалтували в міліцейській машині. «(Омонівці, - ред.) вимагали розблокувати телефон. Я відмовився. Покликали старшого. Він став погрожувати - кийок в дупу засуну. Потім розрізав мені шорти і труси ззаду, хрест-навхрест, крикнув своїм, чи є в кого презерватив... Я лежав на підлозі обличчям донизу, але бачив, як він презерватив натягує на кийок... І він засунув мені палицю в задній прохід... Витягнув, знову почав вимагати пароль. Кулаками і ногами бив: по ребрах, по обличчю, в зуби - два передні зуби покришив», - розповів 30-річний програміст.

Його відвезли до РУВД Заводського району Мінська і відмовлялися викликати лікаря. Чоловікові не дозволили сісти в «швидку», яка приїхала до іншого затриманому з цукровим діабетом: «Коли мене випустили в туалет (за кілька годин, - ред.), дивлюся - там (в задньому проході, - ред.) все розпухло, знову доктора попросив. Знову відмовили».

Більш ніж за 30 годин, коли Алеся перевезли до ізолятора на вулиці Окрестіна, йому викликали швидку і відвезли до мінської лікарні швидкої допомоги. У Human Rights Watch повідомили, що на момент інтерв'ю (за 17 днів після звільнення) у чоловіка досі залишилася гематома навколо ока, на зубах видно відколи. Він надав організації медичні документи і фотографії, які підтверджують гематоми м'яких тканин в області мошонки, заднього проходу і лівого ока, черепно-мозкову травму і струс мозку.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...