Хіти тижня. "Формула Штайнмаєра - це не зрада і не перемога, це маразм", - Клімкін розповів, звідкіля "ноги ростуть"

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що "формули Штайнмаєра" ніколи не існувало, назвавши "маразмом" варіанти погодити її чи ні. Про це екс-очільник української дипломатії заявив в ефірі програми "Свобода слова", зазначають Патріоти України.

За словами достойника, ніякої "формули" не було за визначенням, а Штайнмаєр виклав цю ідею в листі після безрезультативних перемовин на рівні міністрів "нормандської четвірки".

"Формула Штайнмаєра, її погодити чи не погодити, не можна погодити окремо… от є тєлєга, а є кінь, а щось між ними не погоджуючи – це не зрада і не перемога, це маразм.

Формула Штайнмаєра, коли він її оголошував, була 2 жовтня, коли дискусія зайшла в глухий кут, оскільки всім було зрозуміло, що наше бачення "Мінську" і путінське бачення воно діаметрально відрізняється.

Він сказав (ред.Штайнмаєр): "якщо нам не вірять, то давайте подумаємо, якщо вибори будуть нормальні, будемо думати, що робити далі."

Відповідно це ні до чого не призвело. Далі була цікава міністерська зустріч, де ми обговорювали ці ідеї приблизно три години. Це все нічим не закінчилось…

І тоді народилась ця відома ідея: лист Штайнмаєра і Фабіуса, де вони виклали хоча б логіку цієї пропозиції. А потім написали, що це думка для подальших розмов.

Тобто ніколи за визначення формули ніякої не було."

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...