Хіти тижня. На Донбас зайшли танки Росії, - головнокомандувач ЗСУ

На територію України на Донбас з Росії зайшли танки та терористам доставили боєприпаси, паливо. Про це в інтерв'ю розповів Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, передають Патріоти України.

"Сьогодні Російська Федерація поставляє на окуповану територію озброєння, боєприпаси, паливо. Ось тільки вчора (інтерв'ю опубліковано 30 грудня – Ред.) мені доповідали: три танки з Росії заїхали. Можливо, там їх ремонтували, або ще щось, але факт є факт. Усе поставляється з Росії, звідти ж і керується", – повідомив офіцер.

Також Хомчак розповів, як Росія використовує безпілотні літальні апарати для введення війни на Донбасі. "У 2014 році, коли почалася війна, у нас БПЛА взагалі не було, а у російської армії – повно. Наприклад, в тих боях, в яких я брав участь, над нами постійно зависали їх безпілотники. Ми їх не бачили, тому що неозброєним оком це важко, але чули. Вони висіли, наводили артилерію, проводили розвідку і "ставили" РЕБ (Радіоелектронна боротьба)", – зазначив генерал-полковник.

Хомчак додав, що безпілотники бувають різних видів. "Квадрокоптери, які нині можна купити в дитячому магазині за півтори тисячі гривень – це ті елементарні, які літають, мають камери і знімають, але до них можна дещо прикріпити. А є безпілотні літаки, які літають на тисячі кілометрів, несуть із собою серйозне озброєння, виконують певні завдання. Їхню ефективність ми побачили нещодавно в Нагірному Карабасі", – підкреслив він.

Джерело: Обозреватель

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...