Хіти тижня. Не дати Ердогану ще більше зблизитися з Москвою: США дозволили Туреччині почати операцію проти своїх союзників у Сирії

Провідні сили світу все більше грузне у цинічних торгах, запорукою щоб не стати "розмінною монетою" може бути лише внутрішня сила та рішучість об'єктів торгу

США не будуть перешкоджати операції турецьких військових проти сирійських курдів, але також відмовляються приймати в ній участь. Про це йдеться в заяві Білого дому, передає «Російська служба BBC», зазначають Патріоти України.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган раніше анонсував військову операцію, під час якої Туреччина планує відтіснити від кордону курдських повстанців, які були союзниками США в боротьбі з терористами “Ісламської держави” (ІДІЛ).

У понеділок, 7 жовтня, в Білому домі заявили, що американська армія не має наміру підтримувати операцію турецьких військових у Сирії, проте Збройні сили США покинуть свої позиції на півночі країни.

При цьому у Вашингтоні наголосили, що відтепер за всіх схоплених у полон терористів ІДІЛ буде нести відповідальність Туреччина. Згідно із заявою адміністрації Дональда Трампа, Анкара погодилася на це.

«США не стануть їх (бойовиків – ред.) утримувати, оскільки це може затягнутися на багато років і зажадає великих витрат американських платників податків», – йдеться в заяві Білого дому.

Як відомо, в Сирії на території таборів, контрольованих курдами, перебуває понад 12 тис. осіб, які підозрюються в причетності до терористичної організації. Серед них 4 тис. іноземців, які приїхали з Європи.

Напередодні, 6 жовтня, Ердоган заявив, що обговорив з Трампом створення безпечної зони на північному сході Сирії. Турецький лідер стверджує, що це необхідно для боротьби з терористами і повернення додому сирійських біженців, які залишили домівки ще у 2011 році. У Туреччині проживає понад 3,6 млн сирійців, що втекли через війну.

Представник Сирійських демократичних сил (SDF), які за допомогою курдського Загону народної самооборони (YPG) відбили у ІДІЛ територію на півночі Сирії, назвав рішення США «ударом у спину». За його словами, Вашингтон запевняв, що не дозволить Туреччині проводити операції проти курдів і заява Білого дому стала для них «несподіванкою».

У SDF також повідомили, що американські військові вже почали залишати прикордонні райони, а турецька армія притягнула свої війська до кордону. У зв’язку з цим, Сирійські демократичні сили привели в бойову готовність війська.

Нагадаємо, що на початку року президент США Дональд Трамп виступав проти того, щоб Туреччина атакувала курдів після виведення американських військ. Він навіть пригрозив Анкарі економічним розоренням.

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...