Коли ЗСУ отримають ракети ATACMS понад 300 км, буде два варіанти удару по Кримському мосту, - експерт

Україні потрібно знищити як автомобільну, так і залізничну магістралі Кримського мосту. Незважаючи на відкриття Росією так званого сухопутного коридору між Ростовською областю і захопленим Кримом, саме естакада залишається головною артерією постачання російських військ, передають Патріоти України.

Коли у ЗСУ будуть ракети ATACMS з дальністю пуску більше 300 км, вони можуть завдати або одиночний, або груповий ракетний удар по ешелонах з російськими боєприпасами. Детонація може призвести до одночасного знищення обох частин мосту. Про це заявив директор Інституту дослідження російської агресії, юрист Юрій Шуліпа.

У інтерв'ю Главреду він розповів про те, що ЗСУ потрібно знищувати Кримський міст, оскільки естакада, як і раніше, залишається головною транспортною артерією, якою Росія забезпечує свої окупаційні війська, як на півдні України, так і на Донбасі.

"Незважаючи на те, що Росія утримує під своїм контролем так званий сухопутний коридор між своїм міжнародно визнаним кордоном у Ростовській області та окупованим Кримом, основне постачання озброєнь, які йдуть на фронт (у тому числі - на Донецький, Запорізький, Херсонський напрямок), здійснюються цим мостом. Тому потрібно знищити і автомобільну, і залізничну його частину", - зазначив Шуліпа.

За його словами, армія України може піти на такий крок, коли отримає далекобійні ракети ATACMS для HIMARS, дальність яких становить понад 300 кілометрів. Тоді, в момент руху естакадою ешелону з російськими боєприпасами, можна буде нанести або одиночний, або груповий ракетний удар. Детонація боєприпасів може призвести до знищення обох частин Кримського мосту.

"Коли найкраще це зробити - тоді, коли Україні будуть поставлені відповідні ракети дальності понад 300 км, ракети ATACMS. Отримавши дані про те, що залізничною частиною Керченського мосту йде ешелон з російським боєприпасами, можна нанести по ньому одиночний або груповий удар ракетами, і від детонації боєприпасів в цьому ешелоні можна знищити обидва мости – як залізничний, так і автомобільний", - підкреслив Юрій Шуліпа.

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...

"Хто був головним?": Пострілами у Фіцо знято ще одне табу в Словаччині, - Politico

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:13

Пострілами в прем'єра Словаччини Роберта Фіцо знято ще одне табу, у порушення якого жителі країни не вірили, пише Politico. Спочатку це було вбивство у 2018 році журналіста-розслідувача Яна Куцяка, який просто займався своєю справою, але заплатив за це...