"Красная Армия начала освобождать...": МЗС РФ присвятило вторгненню СРСР у Польщу піднесений твіт та нарвалося на жорстку відповідь

Міністерство закордонних справ Росії вирішили радісним твітом нагадати росіянам про окупацію Польщі, західноукраїнських та західнобілоруських земель. Відповідний допис 17 вересня з’явився на офіційному профілі міністерства у Twitter, повідомляють Патріоти України.

От тільки захоплення Червоною Армією території чужих країн у МЗС РФ назвали "визвольним походом". "17 вересня 1939 року Червона Армія почала визвольний похід на території Польщі. Радянські війська вийшли на лінію Керзона, не дозволив вермахту підійти до Мінська. Народи Західної Білорусі й Західної України зустріли радянських солдатів з радістю", – пишуть у Лаврова.

Допис вирішили проілюструвати звичайним пропагандистським роликом. Користувачі негайно відреагували на публікацію російського відомства.

"Визвольний рух? Ви там взагалі ї****?!" / "У когось визвольний похід кукухи стався, схоже" / "А потім Червона Армія пішла ще фінів звільняти від когось, про це теж напишете?" – "Не від когось, а від самих фінів"

У Польщі, своєю чергою, не стали мовчати про злочини окупантів. "17 вересня 1939 року Радянський Союз вдерся до Польщі, виконуючи секретні положення таємного пакту Ріббентропа-Молотова. Багато поляків стали жертвами радянських злочинів і терору. Їх символом стало вбивство 22 тисяч мешканців Катині, в тому числі 10 тисяч військовополонених", – нагадало МЗС Польщі у Twitter.

Що насправді сталося

Цього дня у 1939 році радянські війська вдерлися зі сходу на західні частини України, Білорусі й територію Польщі без оголошення війни. Операція, що тривала 20 днів, призвела до остаточної окупації Червоною армією та Вермахтом всієї території Другої Польської Республіки 6 жовтня.

Спільне вторгнення нацистів та комуністів було таємно узгоджено пактом Молотова–Ріббентропа від 23 серпня 1939 року.

Цим самим було порушено низку міжнародних угод. Напад і подальша анексія спричинили тяжкі наслідки: зникнення з політичної карти світу Польської держави, масові арешти, Катинський розстріл, депортації народів, значне збільшення загальної чисельності населення, яке підпадало під сталінські репресії.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...