Кремль непереконливо вдає, що командувач ЧФ РФ вижив після атаки Storm Shadow, - експерт

Після появи інформації про ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ віце-адмірала Віктора Соколова Кремль спробував показати, що він живий. Соколов "засвітився" на нараді міністра оборони РФ Сергій Шойгу, передають Патріоти України.

Утім запис з наради спровокував тільки ще більшу кількість запитань. Аналітик з питань оборони та безпеки, професор Майкл Кларк проаналізував відеозапис для Sky News.

"Ми переглянули відео, воно не дуже чітке, і воно досить часто стрибає. Ми знайшли особу на відео, яка найбільше схожа на Соколова, і це може бути він, але це не зовсім чіткий збіг. Це може бути Соколов, якщо дивитися на його попередні фотографії. З іншого боку, досі немає доказів того, що це відео справді актуальне.

Є багато доказів того, що Соколов був у будівлі, яка була вражена в п’ятницю парою ракет Storm Shadow. Тож цілком можливо, що Соколов живий. Але я думаю, що росіянам доведеться надати більш переконливі докази, ніж ці, якщо вони хочуть, щоб їх серйозно сприймали в цьому конкретному питанні", – каже Кларк.

На його думку, спроба Кремля надати такі докази того, що Соколов не був ліквідований, є дивною. "І дивно, що створили досить розпливчасте відео ы залишити новинні організаціям, як ми, у спробах з’ясувати, хто це може бути. Не зовсім чітке повідомленні вони намагалися надіслати", – додав експерт.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...