Курорти Анталії сильно подешевшають? Міністр фінансів США заявив про готовність завалити економіку Туреччини через вторгнення в Сирію

Указ Трампа має наділити повноваженнями міністра фінансів запроваджувати вторинні санкції за значні транзакції з фізичними особами та органами уряду Туреччини.

Президент США Дональд Трамп підпише указ, яким наділить Міністерство фінансів США повноваженнями вводити санкції проти Туреччини за порушення прав людини в Сирії або за дії, що ведуть до дестабілізації ситуації в країні. Про це йдеться в заяві відомства, повідомляють Патріоти України.

"Наказ делегує повноваження міністру фінансів, за погодженням з президентом і з держсекретарем, запроваджувати санкції проти окремої особи та урядових органів Туреччини, причетних до порушення прав людини або до дій, які спричинять погіршення мирної обстановки, безпеки і стабільності на північному сході Сирії", - йдеться в заяві.

Також указ Трампа має наділити повноваженнями міністра фінансів запроваджувати вторинні санкції за значні транзакції з фізичними особами та органами уряду Туреччини. "За розпорядженням президента Трампа ми будемо запроваджувати санкції проти конкретних осіб або відомств Туреччини в разі необхідності", - заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Він додав, що вже схвалив цей наказ, але поки його не підписав. Проєкт наказу розроблено з метою "відмовити Туреччину від будь-яких подальших військових дій на північному сході Сирії". "Це дуже потужні санкції. Ми сподіваємося, що нам не доведеться їх використовувати, але ми можемо зупинити турецьку економіку, якщо доведеться", – сказав міністр фінансів США, цитує CBS News. Торік турецька ліра впала до історичного мінімуму через санкції США.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...