Латвія знесла пам’ятник "Батьківщина-мати", найбільший монумент радянської окупації у цій балтійській країні (відео)

Гарну дату вибрали латиші, одначе.

Рішення про знесення пам'ятника було ухвалене ще у липні

У латвійські столиці Ризі демонтували пам'ятник "Батьківщина-мати", який був частиною архітектурного ансамблю пам’ятника радянським військам. Про це повідомляє агентство TVNET, передають Патріоти України.

Агентство зазначає, що демонтажні роботи привертають увагу людей. Поряд із місцем проведення робіт чергує велику кількість нарядів поліції. У знесенні зайнята важка будівельна техніка. Пам'ятку зносять за допомогою підривних робіт. Наразі з усього архітектурного ансамблю залишився лише 79-метровий обеліск.

Наразі обгороджено не лише територію навколо комплексу пам'яток, а й частину території парку з іншого боку вулиці Барініу. Рух пішоходів цією вулицею зупинено.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...