Ліквідовані, поранені та дезертири: Міністр оборони Британії заявив, що втрати РФ в Україні перевищили 80 тис.

За час повномасштабного вторгнення в Україну втрати Росії склали понад 80 тисяч окупантів. У загальне число втрат в Україні увійшли ліквідовані та поранені загарбники, а також дезертири, розповів очільник Міноборони Британії Бен Уоллес, пише The Guardian, передають Патріоти України.

"Ми в основному приймаємо дані про російські втрати, які складають – якщо об'єднати загиблих, поранених, дезертирів – понад 80 тисяч осіб з їхніх збройних сил. Це 80 тисяч за шість місяців порівняно з 15 тисячами, які вони втратили за десять років в Афганістані", – зазначив чиновник.

Міністр додав, що за відомостями британської розвідки, просування окупантів в українській державі протягом тижня можна вимірювати в метрах. "Я говорив зі своїми начальниками розвідки сьогодні вранці, перед тим як виступити, ви знаєте, просування Росії можна виміряти в метрах на тиждень, а не в милях...", – додав глава Міноборони.

ЗСУ додали впевненості під Харковом. Гідно тримають удар у Часовому Ярі - Зеленський

субота, 18 травень 2024, 21:09

Володимир Зеленський похвалив бійців за стійкість на ключових напрямках . На поточному тижні Збройні сили України змогли додати більше впевненості на Харківському напрямку. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні в суботу, 18 тра...

Окупанти скинули з дрона вибухівку на людей у Херсонській області

субота, 18 травень 2024, 21:00

Російські окупанти 18 травня скинули вибухівку з дрона на двох жителів села в Херсонському районі, один із них загинув. Про це у Facebook проінформував голова ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. "Окупанти атакували з безпілотника людей ...