"Міхо на прем'єрство!": "Слуги" радять Зеленському швидше позбутись Шмигаля

Ліза Богуцька. Фото: соцмережі.

У фракції "Слуга народу" тривають активні дискусії з приводу тарифів на газ та електроенергію. Про це заявила нардепка СН Ліза Богуцька, передають Патріоти України.

"Ось вже декілька днів у нашому (СН) чаті у вотсапі не закінчуються дебати з приводу тарифів на газ і е/е. Я, звичайно ж, там свою точку зору висловила. І з приводу тарифів, і з приводу локдауну, і взагалі ...

За час роботи Кабміну Шмигаля у нас виробився алгоритм зашкварів. Кабінет приймає якесь ідіотське рішення; депутати нашої фракції готуються обуритися; ЗМІ розгойдують напругу; народ виходить на протест; фракція шукає будь-які шляхи впливу на Кабмін (але тільки не відставка) ... Напруга наростає до максимуму; ОП придумує швидке й ефективне рішення; Кабмін відступає; напруга загасає ...

У профіті - Офіс Президента, як єдиний ефективний інструмент влади ...

В лайні депутати, які обрали цей Кабмін і допустили критичну ситуацію ...

Я багато разів писала про те, що однією з головних наших проблем, а можливо і ключовою, є відсутність майданчика комунікації. Такі майданчики є практично у кожної фракції, крім монобільшості. За півтора року нашої роботи ми тільки відгрібали. І найчастіше - за діло.

А тепер найголовніше: такого майданчика комунікації немає навіть усередині української влади: депутати ніяк не впливають на рішення Кабміну, який вони вибирали (точніше, за який голосували); фракція не має діалогу з Офісом Президента, не кажучи вже про самого Президента; та й усередині фракції дискусія так собі. Ми (депутати СН) маємо всі тільки одну спільну рису: ми - депутати СН. Усе! Ідеологічно ми всі різні, як салат вінегрет.

Але ж одного разу Денис Шмигаль на фракції сказав, що наші зустрічі і дискусії будуть регулярними. Так само, як і глава ОП - Андрій Єрмак. Обидва обіцяли погоджувати ключові рішення з фракцією.

Багато хто вважає слабким і непрофесійним Кабмін Гончарука. На мій погляд найжахливіший - Кабмін Шмигаля. За винятком, щоправда двох міністрів - Ткаченка і Федорова. Які б незграбні не були б у нас дискусії з міністрами на початку нашої каденції, вони були. Регулярно. Правда, тривали всього пів року.

Зараз наші депутати пишуть листи Шмигалю і він вже рапортує про те, що знає, як знизити тарифи. А можна було це зробити відразу, а не каламутити з підвищенням? Чи це таке спеціальне завдання, щоб сконцентрувати негатив на Парламенті?

Те ж стосується і локдауну. Шкарпетки не можна, а Буковель можна. Адже в пам'яті ще свіжі спогади про заборону відвідування парків і скверів, тому що вірус літає у повітрі на 8 метрів. Вже не літає?

Я давно виступаю за відставку цього Кабміну. І навіть не беру участі в дискусії зі зверненнями до Прем'єра. Марно. Прем'єр глухий і сліпий.

Якщо владу потрібно міняти, як підгузники дитини, значить не треба боятися, що в каденцію Зеленського буде не 2, а 3 або 5 Кабмінів. Доти, поки не з'явиться нормальний Прем'єр. Наприклад, Саакашвілі", - заявила нардепка СН Богуцька.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...