Міністр оборони Білорусі 26 лютого пропонував Україні підписати акт капітуляції - він передавав "пропозицію" Шойгу

Через два дні після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 26 лютого 2022 року, міністр оборони Білорусі Віктор Хренін у розмові з українським колегою Олексієм Резніковим запропонував нашій країні підписати акт про капітуляцію, щоб припинити війну. Білоруський чиновник у такий спосіб передав послання глави Міноборони РФ Сергія Шойгу, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі The Washington Post про початок війни в нашій країні та битву за Київ. Зазначається, що ще 22 лютого Резніков поговорив телефоном із Хреніним, і той запевнив, що російські війська з території Білорусі не вторгнуться, давши слово офіцера, – він збрехав.

Через два дні, після того як вторгнення почалося, міністри знову провели розмову. Тоді, за словами Резнікова, Хренін говорив нервово і незграбно. Білоруський міністр сказав, що передає послання свого російського колеги Сергія Шойгу, нагадав Рєзніков: якщо Україна підпише акт про капітуляцію, вторгнення припиниться. "Я готовий прийняти капітуляцію з російської сторони", – відповів глава Міноборони України.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...