Місто врятував збіг обставин: Жданов розкрив задум Росії щодо захоплення Одеси

Для захоплення Одеси російські окупанти намагалися провести класичну десантну операцію. Задум ворогів був такий - йде десант, і рухається сухопутне угруповання, яке мало підтримати десантників з суші. Про це розповів полковник запасу Збройних сил України - військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"...А задум був так, що спочатку йде десант, на нього відтягується частина сил, для того, щоб скинути його в море, і поки десант б'ється, угруповання сухопутне пробивається до місця... висадки десанту і підтримує його з суші. Це класична десантна операція...", - зазначив експерт.

Супротивники з двох причин не змогли провести десантну операцію і захопити Одесу з моря і з суші - обласний центр врятувала погода і відсутність основних сил окупантів в районі міста.

"...Російська Федерація висаджувала десант (в Одеській області - Ред.). Згадайте, перший десант потонув, бо вода була холодна, не доплив і... була протидесантна операція, що проводили Збройні сили України. А потім висадка десанту ускладнилася тим, що було штормове море, і не могли доплисти, просто доплисти до берега", - сказав полковник.

Жданов додав, що захисники України готувалися до висадки ворожого десанту в районі Одеси, і він міг бути знищений. "...найголовніше, на що був розрахунок, це на те, що до моменту висадки десанту... дивіться, десант висаджується, захоплює плацдарм, починає його утримувати на нашому узбережжі і до цього часу, відповідно, ми маємо відбивати десантну операцію, а до цього часу з іншого боку підходять основні сили сухопутним коридором. Але ми зупинили основні сили в районі Вознесенська", - пояснив експерт.

За його словами, "ось це не дало можливості Російській Федерації - погода і відсутність основних сил супротивника в районі Одеси, не дали можливості провести десантну операцію і комплексно захопити Одесу з двох боків - з моря і з суші, це і врятувало".

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...