Москва на радощах п'є "шампанське" за "султана": ВПС Туреччини розбомбили базу спецназу США в Сирії, є втрати

Щоб зупинити подальші втрати американські військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь

Військово-повітряні сили Туреччини 11 жовтня, за попередніми даними, помилково завдали удару по польовій базі американського спецназу. Як повідомляє Newsweek, авіаудар по американським військам стався в районі Кобань поруч з пагорбом Містенур, зазначають Патріоти України.

Відомо про одного загиблого американському солдата і семи поранених військовослужбовців. За іншою інформацією, серед поранених є як американці, так і французи.

Кореспондент видання Том О'Коннор повідомляє, що "обстріл стався помилково". Курдські журналісти заявляють, що від турецького обстрілу постраждали три американця і француза.

Туреччина офіційно заявила, що не обстрілювала американську базу, а це зробили курди, які "створюють плутанину". Командування коаліції заперечує загибель американського солдата.

ВВС США підняті в повітря над північною частиною Сирії, після обстрілу військової бази в Кобань, в результаті якого, за попередніми даними, отримали поранення двоє французьких солдатів.

"Турецькі військові були повністю обізнані, аж до детальних координат, про розташування американських військ, і ми з ними координували", - заявив американський генерал Марк Міллі.

Високопоставлений чиновник Пентагону заявив, що обстріли були настільки важкими, що американські військовослужбовці вирішили почати у відповідь вогонь з метою самооборони, але припинили вогонь після припинення обстрілу.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...