"Ми обурені нелюдськими заявами": МЗС Австрії відреагувало на скандальний заклик російського посла "не шкодувати українців"

Міністерство закордонних справ Австрії відреагувало на скандал із послом РФ Михайлом Ульяновим. Дипломата викликали до відомств на неділю, 21 серпня, передають Патріоти України.

У МЗС висловили обурення нелюдськими заявами російського посла про те, що не повинно бути "жодної пощади української нації". У зовнішньополітичному відомстві Австрії виступили проти подібних підбурювальних заяв, про що написали у своєму Twitter-акаунті.

"Ми обурені нелюдськими заявами постпреда Росії та його спробами уявити в перспективі те, що не підлягає обговоренню. Ми за свободу слова. Але ми також маємо право зайняти тверду позицію проти таких підбурювальних заяв. Тому постпреда Росії Михайла Ульянова викликали в МЗС на неділю", – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 20 серпня на сторінці Ульянова з'явився твіт зі словами: "Жодної пощади української нації". Таким чином він відреагував на пост президента Володимира Зеленського з подякою США за черговий пакет військової допомоги. Однак практично відразу російський дипломат видалив пост і спробував переконати підписників, що він мав на увазі зовсім інше.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...