"Ми виживемо у цій війні, зламаємо хребта цьому Голіафу": Резніков анонсував гарні новини з фронту

Війни ні в Грузії, ані в Україні не було б, якби у 2008 році обидві країни прийняли у НАТО, заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю "Військовому телебаченню". Водночас завдяки нинішньому партнерському альянсу Україна зможе перемогти агресора, передають Патріоти України.

"Росія стала в'язницею для народів, які зараз там перебувають. Різні національності та етноси в РФ виконують функції яничар, які грабують та вбивають, зокрема українців, у формі російських солдат. Ми ведемо сьогодні боротьбу за виживання. Підтверджуємо своє право на незалежність. Ми прожили понад 30 років незалежними, створили абсолютно незалежну країну у своїх кордонах, тому сьогодні ми, можливо, дорожче платимо за те, що не дбали про свою армію", – сказав він.

Резніков також анонсував цьогоріч "гарні та позитивні новини" для українців та світу. "Єдина помилка, яку я точно можу назвати, – ми були дуже довірливі до свого сусіда, який уклав з нами Будапештський меморандум. Це міжнародна угода разом з іншими гарантами. І ми настільки вірили, що не думали про те, що не дбаючи про свою армію, треба буде дбати про ворожу. Сьогодні ми це наздоганяємо. Ми виживемо у цій війні, зламаємо хребта цьому Голіафу", – зазначив міністр.

Резніков додав, що Україна перемагає на політичному полі з перших днів війни. Завдяки партнерській допомозі українська армія прийде до перемоги й на полі бою.

"Питання тут стоїть, коли та якою ціною? Ми сьогодні маємо шанси перемогти швидше і дешевше з точки зору втрат українських, завдяки партнерському альянсу. Я можу засвідчити, що наші партнери готові з нами працювати не лише у короткостроковій перспективі", – йдеться у повідомленні.

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали: