"Надзвичайно символічно": В улюбленому районі росіян у Нью-Йорку з’явився Український шлях

В улюбленому районі росіян в Нью-Йорку з’явився “Український шлях”  / фото Оксана Маркарова в FacebookДо Дня Незалежності України завершилася процедура перейменування перехрестя в районі Брайтон-Біч, який вважається "найбільш російським" районом Нью-Йорка, на Ukrainian Way (Український шлях). Про це повідомила пані посол України в США Оксана Маркарова, передають Патріоти України.

"Кожен може зробити внесок в нашу боротьбу за Незалежність і кожен внесок важливий!", - написала вона.

Пані посол розповіла про "надзвичайно символічну" подію, яка сталася в День Незалежності України. Саме сьогодні перехрестя Брайтон-Біч-авеню та Коні-Айленд-авеню (цей мікрорайон Брукліна ще називають "Маленька Одеса") остаточно перейменували на Ukrainian Way (Український шлях). "Вся наша невтомна громадо – велика подяка Вам за те що не тільки згенерували цю ідею, але й довели її до повного виконання!", – написала Маркарова.

Як відомо, з середини 1970-х район Брайтон-Біч став відомим як місце компактного проживання російськомовних мігрантів з країн колишнього СРСР. Тут розташовані численні крамниці, кафе та ресторани з російськими товарами та стравами, освітні центри, російськомовні ЗМІ тощо. У путівниках район також через велику чисельність радянських емігрантів називають "краєм пельменів, матрьошок та горілки".

Чергове "досягнення" Путіна: Під Краковом відкрили постійну базу спецпризначенців США

субота, 18 травень 2024, 16:03

США відкривають постійну базу спецпризначенців у Польщі під Краковом. Табір "Мирон" назвали на честь польського солдата Мирослава (Мирона) Луцького, який загинув в Афганістані під час підтримки операцій НАТО. Про це повідомляє RMF24 17 травня, передают...

Вовчанськ практично зруйнований ворогом - РНБО

субота, 18 травень 2024, 15:29

Місто Вовчанськ Харківської області практично зруйноване внаслідок атак ворога, але так і не захоплене ним. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України. Він повідо...