Нагадали про радянську окупацію: Латвія поставила на місце Росію через Другу світову

У МЗС Латвії зазначили, що "вітають розгром фашизму", але нагадують, що для Латвії, Литви та Естонії отримання свободи і незалежності відбулося на п'ятдесят років пізніше.

МЗС Латвії виступило проти проведення святкового салюту в Москві, присвяченого 75-річчю звільнення Риги радянськими військами від німецької окупації. На сайті відомства святкування назвали "недружнім кроком" і підкреслили, що останнім часом Росія намагається "переписати історію", передають Патріоти України.

"Латвія категорично відкидає переважаючі останнім часом в Росії зусилля переписати історію на свій розсуд і виправдати вчинені сталіністами злочину під час Другої світової війни", – йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що "вітають розгром фашизму", але нагадують, що для Латвії, Литви та Естонії отримання свободи і незалежності відбулося на п'ятдесят років пізніше. Як наголошується в повідомленні міністерства, входження Червоної Армії на територію країни означало нову окупацію.

У відповідь на це представник МЗС РФ Олена Захарова, заявила, що Латвія втратила свій економічний, військовий та гуманітарний суверенітет через розміщення сил НАТО в країні. "Якби МЗС Латвії цінував свободу, то не заохочував би розміщення на території своєї країни іноземних військових контингентів", - додала вона. Захарова уточнила, що на розміщення сил НАТО Рига витрачає два відсотки свого ВВП, і це є свого роду "платою за окупацію".

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...