Наплавний міст біля Херсона: Військовий експерт роз'яснив задум окупантів та спрогнозував, що з цього вийде

Якщо російські окупанти біля Херсона почали кидати зусилля на спорудження наплавного моста, значить завдяки діям армії України Антонівський міст вже не може виконувати свої функції. Важливо те, що якщо мости через Дніпро припинять функціонувати, то вороже угруповання, яке знаходиться на правобережжі, згасне максимум через два тижні. Про це розповів військовий експерт - полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Важливість в тому, що якщо ці мости припиняють функціонувати, то це угруповання, воно потухне через максимум два тижні, коли вони вироблять останній літр палива, коли вони з'їдять останній сухий пайок, і у них закінчиться останній боєприпас. Ось яка значимість цих мостів. Ми можемо довести все це угруповання до небоєготовного стану", - зазначив співрозмовник.

На його думку, вороги будуть споруджувати наплавний міст біля Херсона, попри те, що йому загрожує знищення українською армією. Полковник вважає, що загарбники просто можуть покладатися на те, скільки машин встигнуть проскочити.

"Я думаю, він ніяк не змінить ситуацію, тому що як тільки вони його наведуть, - ми його тут же знищимо. Я, звичайно, їх розумію, що їм треба, вони все одно будуть його наводити. Тут, до речі, може повторитися Білогорівка - вони будуть його наводити, скільки машин встигло проскочити, стільки проскочить. А ми будемо цей міст знищувати", - сказав Жданов.

Експерт додав, що під час спорудження наплавного мосту у росіян є велика проблема. "До речі, там дуже велика проблема... вони досі не навели цей понтонний міст, тому що там течія Дніпра дуже сильна і береги Дніпра в цьому місці досить проблематичні для наведення понтона", - повідомив полковник.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...