"Напружуюся, коли слухаю": Данілов змусив журналіста "Вестей" перейти із російської на українську (відео)

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що напружується, коли чує російську мову. Про це Олексій Данілов сказав на брифінгу за результатами сьогоднішнього засідання ради, передають Патріоти України.

Один із журналістів поставив запитання про рішення виділити на засідання РНБО наступного року понад 300 млн грн, однак зробив це російською мовою. "З огляду на те, що це дорадчий орган, куди підуть ці гроші?" - запитав журналіст російською.

Данілов попросив уточнити запитання.

"Давайте ще раз уточніть, а то я не зовсім зрозумів запитання. Ви російською розмовляєте, ще раз давайте", - сказав секретар РНБО.

Після цього журналіст перепросив: "Мені на українську перейти?".

Секретар РНБО відповів: "Ну я не знаю... Я напружуюся, коли слухаю російську. Вже так склалося".

При цьому журналіст зі свого боку додав, що Данілов з Луганська, а отже "повинен розуміти".

"Слухайте, якщо я з Луганська, так що, ви думаєте, що в Луганську всі розмовляють російською мовою? Це придумали собі, скажімо так, нісенітницю і зараз її несете чомусь по світу. Дивіться, кількість патріотів, яка була і є в Луганську, повірте, вона, може, не менша, ніж у Львові", - зазначив Данілов.

Тоді журналіст повторив своє запитання про фінансування РНБО українською мовою. "Я вам доповідаю, шановні друзі, що бюджет апарату РНБО не збільшився ні на копійку. Він як був торік 250 мільйонів, так і лишився. Гроші, про які ви кажете, додаткові, це було виділено цілеспрямовано, ми ведемо зараз програму Центру протидії дезінформації. З урахуванням того, що цей центр приписали до апарату РНБО, саме ці додаткові гроші будуть іти саме на цей Центр", - відповів Олексій Данілов.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...