Не боротьба з "Шахедами": Які основні завдання виконуватиме ЗРК Patriot в Україні і як допоможе закрити небо від атак

Україна може вже незабаром отримати потужні системи ППО Patriot. Поява американського ЗРК одразу виведе українську ППО на новий рівень. Про це "24 каналу" розповів військовий аналітик Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

За словами Гетьмана, коли зенітно-ракетні комплекси Patriot з'являться в Україні, то одразу почнуть свою роботу. Однак вони точно не будуть боротися з іранськими "Шахідами".

Patriot був створений у минулому столітті, і після того ще кілька разів вдосконалювався. Це комплекс, який має боротися зі стратегічними ракетами малої та середньої дальності, – сказав Гетьман.

Як пояснив військовий аналітик, американський комплекс може протидіяти кільком видам ракет:

  • "Іскандер", яких у Росії залишилося близько 10% від колишніх запасів.
  • Fateh-110 та Zolfaghar. Це балістичні ракети, які Росія може отримати від Ірану.

ЗРК Patriot суттєво посилить українську протиповітряну оборону. Як зазначив Гетьман, американська система принесе багато користі Україні. Зокрема, Patriot дозволить захистити критичну інфраструктуру України від можливої атаки дуже потужними балістичними ракетами.

Перехоплювати такі ракети дуже важко. Вони підіймаються на висоту від 50 кілометрів і потім майже вертикально атакують вниз, – пояснив військовий аналітик. Він додав, що з комплексом Patriot Україна буде захищена від таких ракет.

Як Patriot розвантажить українську ППО

Окрім того, як пояснив Гетьман, американський комплекс розвантажить систему протиповітряної оборони України.

  • Ті ЗРК, які зараз українські фахівці ППО застосовують для захисту від можливої атаки балістичними ракетами, будуть одразу спрямовані на боротьбу з крилатими ракетами.
  • А ті зенітні кулеметні установки, за допомогою яких зараз збивають крилаті ракети, використовуватимуть проти іранських дронів-камікадзе.

"Хоча ми й зараз збиваємо 100% "Шахідів". Я просто не уявляю, як можна збивати більше", – зауважив військовий аналітик.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...