"Не бути гарматним м'ясом": Примусово мобілізовані із ОРЛО завдяки ССО та блогеру здалися ЗСУ

Двоє чоловіків вийшли на зв'язок із донецьким блогером, солдатом ЗСУ Віталієм Овчаренком і наразі перебувають у безпеці далеко від лінії фронту. Наприкінці липня Овчаренко опублікував відеозвернення для примусово мобілізованих українців в ОРЛО, які не хочуть воювати. Про це повідомила Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm у телеграмі, передають Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні, двоє примусово мобілізованих у так званій "ЛНР" громадян України добровільно здалися українським військовим, щоб не бути гарматним м'ясом. "У ході ретельно спланованої спільної операції, учасники міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm спільно з бійцями ССО України зустріли та доставили в безпечне місце двох громадян України, які підпали під примусову мобілізацію в "ЛНР", але прийняли правильне рішення "не бути гарматним м'ясом" для росіян", - пише InformNapalm.

Чоловіки вийшли на зв'язок із донецьким блогером, солдатом ЗСУ Віталієм Овчаренком і наразі перебувають у безпеці далеко від лінії фронту. "Віталій узгодив з ними час і місце "зустрічі", колишні "мобіки" були евакуйовані в безпечне місце. За домовленістю, вони не будуть брати участь в бойових діях, їм наданий притулок та можливість повернутись до мирного життя далеко від лінії фронту. Можливо, невдовзі ми організуємо інтерв'ю з хлопцями", - йдеться у повідомленні.

Відеозвернення, яке наприкінці липня опубліковав відомий блогер, активіст з Донецька та військовий ЗСУ Віталій Овчаренко, принесло перший позитивний результат. "Зараз ми бачимо, як Донбас знищується. Вас, хто не поїхав, буквально ловлять по місту, дають автомат і женуть на маразматичні атаки на позиції ЗСУ. Шахтарів, металургів, музикантів та інших донеччан. Тих, хто не хоче й не хотів воювати... Пацани, не ставайте гарматним м'ясом. Здавайтесь у полон ЗСУ і ви, через якийсь час, повернетеся до сім'ї", - йдеться у відеозверненні.

Шанс на "перелом": Україна повинна посилити атаки на залізничну мережу Росії, - The Telegraph

середа, 1 травень 2024, 16:49

У той час як довгоочікувана американська військова допомога, нещодавно ухвалена Конгресом, починає надходити до Європи протягом наступних днів і тижнів, агресивна війна Росії зазнає змін, оскільки Київ збільшує кількість операцій всередині РФ. Це відбу...

Нестача боєприпасів дала про себе знати: На Україну чекає важке літо, оскільки Росія готує великий наступ, - аналітик

середа, 1 травень 2024, 16:45

Ймовірно, це буде дуже важке літо для українських сил перед обличчям посилення російських атак, каже військовий аналітик Шон Белл, пише news.sky.com, передають Патріоти України. Головком Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що війська були з...