"Не маєте права читати лекції": Китай відреагував на заклик США не постачати зброю РФ

Сполучені Штати Америки "не мають права читати лекції" Китаю щодо постачання зброї Росії. Про це заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь 20 лютого, передають Патріоти України.

Так Міністерство закордонних справ Китаю зухвало відреагувало на нещодавній заклик США не відправляти зброю до РФ.

"Американська сторона не має права читати лекції Китаю. Ми ніколи не допустимо, щоб США диктували або навіть чинили тиск на китайсько-російські відносини. Хто закликає до діалогу і миру, а хто роздає ножі й заохочує конфронтацію", – сказав він.

Офіційні особи США побоюються, що Пекін розглядає можливість надання "летальної підтримки" російським військовим. Тим часом КНР уперто продовжує називати війну в Україні "кризою", "ситуацією" або "конфліктом".

"Китай продовжує закликати до миру і просувати переговори для врегулювання конфлікту в Україні. КНР твердо має намір грати конструктивну роль у сприянні деескалації і охолодженню ситуації", – додав Ван Веньбінь.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...