Новий поворот Трампгейту: Затримані в США бізнесмени працювали на Фірташа, - Reuters

Затримані в США бізнесмени Лев Парнас і Ігор Фруман, яких пов’язують із адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані, працювали на українського олігарха Дмитра Фірташа. Про це розповідає авторитетна Reuters з посиланням на джерела, зазначають Патріоти України.

Видання припускає, що Парнас був перекладачем для адвокатів, що представляють інтереси Фірташа.

Людина, знайома з ситуацією, повідомила агентству, що Парнас і Фруман працювали на Фірташа протягом декількох місяців.

Також за даними джерела, Фірташ фінансував діяльність двох соратників Джуліані. За яку саме діяльність або послуги, скільки грошей отримали і за який період — джерело не уточнило. Відомо, що Фірташ оплачував приватні рейси Парнаса і Фрумана до США і їх поїздки до Відня.

Джуліані в інтерв'ю агентству визнав, що Парнас і Фруман за останні два місяці "три-шість разів бували у Відні". При цьому, адвокат Трампа відмовився називати мету поїздок.

Агентство додає, що незадовго до затримання в інтерв'ю Reuters Парнас заявив, що Фірташа "підставили прокурори і дипломати США".

"Вони затримали невинну людину, такого як Дмитро Фірташ, і намалювали його таким собі поганим мафіозним хлопцем, яким він явно не є. Це один із найчесніших бізнесменів. Неймовірний бізнесмен", — заявляв Парнас.

На його думку, Фірташ став жертвою "кліки, яка була причетна до замовчування корупції з боку Джо Байдена і його сина в Україні".

Нагадаємо, двоє американських бізнесменів, які фінансували виборчу кампанію Дональда Трампа, були затримані за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...