Обіцянка-цяцянка? Шольц відвідав українських військових у Німеччині та пообіцяв більше допомоги

Канцлер Німеччина Олаф Шольц 25 серпня відвідав українських бійців, які навчаються роботі з зенітними самохідними артилерійськими установками Gepard. Політик пообіцяв і далі допомагати Україні боротися з окупантами Про це повідомляє німецьке видання Bild, передають Патріоти України.

"Німеччина хоче допомогти забезпечити солдатам оптимальну підтримку, якої вони потребують. Німеччина надає сучасну і ефективну зброю, тому що Україна має право захищати свою країну, цілісність, незалежність і суверенітет", - заявив канцлер.

При цьому він підтвердив, що Берлін продовжить поставляти Україні системи важкого озброєння, а саме самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню і ЗРК "IRIS-Т", здатного "здійснювати оборону повітряного простору цілого міста". Варто зазначити, що українські військові проходять навчання на військовому полігоні Путлос.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...