"Одна тріщина в лінії відкрила шлях": У NYT проаналізували наступ військ Путіна на Харківщину


Українська армія сьогодні є найуразливішою від початку повномасштабного вторгнення. Росія намагається скористатися цим вікном можливостей, посилюючи свої напади на сході та погрожує відкрити новий фронт. Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Російська армія продовжує атакувати українські позиції вздовж північного кордону поблизу міста Харкова.

Багатомісячна затримка американської допомоги, різке зростання кількості втрат і серйозна нестача боєприпасів завдали серйозних збитків, що видно з втомлених виразів обличчя та втомлених голосів солдатів, які ведуть щоденні бойові дії.

"Відверто кажучи, у мене є побоювання. Тому що, якщо у мене не буде снарядів, якщо у мене не буде людей, якщо я не матиму обладнання, яким мої люди зможуть битися", - розповів ветеран танкового батальйону 59-ї мотострілецької бригади підполковник Олександр Волошин.

Раптовий наступ росіян через Очеретине, приблизно за дев’ять миль на північний захід від Авдіївки, наприкінці квітня, ілюструє, як навіть невелика тріщина в лінії може мати каскадні наслідки, оскільки вже розтягнуті взводи ризикують опинитися у флангах і оточенні, а інші підрозділи поспішають, щоб заблокувати порушення.

"Це як якщо у вас в машині стукає двигун, а ви на ній продовжуєте їздити. Машина працює, але в якийсь момент вона просто зупиниться. Тоді ви витратите ще більше ресурсів на його відновлення", - сказав 29-річний заступник командира батальйону 47-ї механізованої бригади лейтенант Олександр Ширшин.

Він додав, що є помилки, які не здаються критичними.

"Але вони призвели до того, що зараз потрібно стабілізувати ситуацію. І невідомо, де відбудеться ця стабілізація. Кожна подія, яку ви не передбачили, може повністю перевернути вашу ситуацію", – сказав лейтенант Ширшин.

Після захоплення Авдіївки російськими військами в лютому невелике містечко Очертине слугувало українським військовим опорним пунктом уздовж шосе. Більшість жителів втекли. Покинуті багатоповерхові житлові будинки та інша міська інфраструктура забезпечили хороші оборонні позиції і протягом двох місяців ситуація залишалася відносно стабільною.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...