Окупанти готують новий наступ, але не з Білорусі: У ГУР назвали терміни та напрямок

Росія готується до нового наступу на Україну. Ворог нарощує тиск в Донецькій області та планує атаку в Запорізькій області. Українська розвідка прогнозує значне збільшення інтенсивності бойових дій в Україні вже наприкінці весни. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю Corriere della Ѕега, передають Патріоти України.

Представник ГУР назвав найнебезпечніші з точки зору початку нового наступу РФ напрямки. "Ми бачимо посилення тиску в Донецькій області. З лютого однією з цілей була повна окупація цього регіону разом з Луганськом. Поки це їм не вдалося. Імовірно, вони почнуть новий наступ на Запорізьку область. А на харківському напрямку спробують зупинити наш контрнаступ. І спробують утримати позиції в Херсоні, де нарощують оборону, а також на особливо стратегічному для них Кримському півострові", – заявив Скібіцький.

Водночас новий наступ Росії на Україну з території Білорусі на даний момент виглядає найменш імовірним сценарієм. "На півночі у нас немає доказів створення штурмової групи в Білорусі або переміщення військ. Імовірно, Білорусь буде використовуватися в основному як база для реорганізації військ. Але зараз Росія не має достатньо військ для нового наступу з півночі", - зазначив він.

За словами Скібіцького, суттєва активізація бойових дій прогнозує вже через кілька місяців. "Ми очікуємо збільшення інтенсивності між весною та літом. Зараз їм непросто перекинути війська, враховуючи умови місцевості", - підкреслив представник ГУР.

Скібіцький утримався від прогнозу щодо шансів на завершення війни у 2023 році. "Ми спробуємо зробити все можливе, щоб війна закінчилася в цьому році. Це також залежить від того, як йдуть економічні справи в Росії та чи залишається високим економічний тиск. І що підтримка України з боку міжнародного співтовариства залишається такою, але Росія все більше ізольована", – сказав представник ГУР Міноборони.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...