Окупанти самі сміються з Путіна: Інсайдери серед еліти РФ вже не вірять у захоплення України, - Грозєв

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв зізнався, що його інформатори з російської еліти різко змінили позицію щодо війни в Україні. Раніше вони були переконані у захоплені Києва за 3-4 дні, а зараз питають його, коли закінчиться війна, передають Патріоти України.

За словами журналіста-розслідувача, кремлівська еліта хоче домовитися з Заходом про забезпечення миру в Україні за спиною російського диктатора Володимира Путіна.

"Спочатку на моє запитання про терміни війни вони (інсайдери з оточення Путіна - ред.) говорили про захоплення України за три-чотири дні. Потім про те, що вони там надовго, і без перемоги не підуть. Згодом вони почали говорити, що не підуть з України, навіть якщо це буде означати кінець Росії – назад вже не можна. А зараз вони самі питають у мене, коли ж закінчиться війна?", – сказав Грозєв.

Розслідувач наголосив, що ЗСУ розвінчали міф про "другу армію світу", а окупаційні війська щиро заздрять професіоналізму українських воїнів. Це підтверджує й зміст поштової скриньки одного російського силовика. "Вони (окупанти - ред.) жартують над Путіним, хвалять ЗСУ і кажуть: "Ось би у нас таке було. Але у нас у всьому бардак", – зазначає Грозєв.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...