Окупанти шукають "гарматне м'ясо" для піхоти серед моряків: У ГУР Міноборони розповіли про серйозні проблеми Кремля

Російські окупанти намагаються доукомплектувати свої піхотні частини за рахунок солдатів зі складу ракетних військ та військових моряків. Проте охочих воювати проти України мало. Українська розвідка з’ясувала, що для того, аби доукомплектувати підрозділи, які беруть участь у війні проти України, у підрозділах ракетних військ стратегічного призначення набирають особовий склад. Для цього шукають добровольців, передають Патріоти України.

Проте охочих воювати дійсно мало. Так, станом на 22 серпня таке бажання висловили лише 1% військовослужбовців від загальної кількості необхідного особового складу.

"Командири з’єднань та частин морської піхоти російської армії скаржаться, що використання їхніх військових призводить до втрати ними спроможностей, необхідних для виконання завдань під час морських десантних операцій", – кажуть у розвідці.

Там наголосили, що внаслідок застосування морпіхів в якості мотострілецьких підрозділів, вони зазнають значних втрат в особовому складі. Серед них – великий відсоток тих, хто має досвід висадки та ведення бойових дій на узбережжі. "А доукомплектування здійснюється за рахунок військовослужбовців екіпажів кораблів флотів, які перед відправкою до зони бойових дій проходять лише базову підготовку протягом двох тижнів. Це додатково знижує боєздатність підрозділів", – написала розвідка Міноборони.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...