Окупанти тікатимуть "брасом, кролем і по-собачому": Світан висловився про звільнення Криму 2023 року

Збройні сили України розпочнуть штурм для звільнення тимчасово окупованого Криму цього року. Це можна зробити, зайшовши на півострів через Армянськ (місто у Криму - ред.) і висадивши повітряний та морський десант. Про це "Главреду" розповів військовий експерт, полковник запасу Роман Світан, передають Патріоти України.

За словами військового експерта, окупанти тікатимуть з Криму після того, як ЗСУ переб'ють чотири мости – коридори до Криму.

"Перший із них – це Кримський (або Керченський) міст, який ми вже двічі пошкодили. Думаю, на третій раз він буде виведений із ладу на дуже тривалий час і припинить своє існування як логістичний ланцюжок поставок військової продукції. Другий – сухопутний коридор до Криму, над перерізанням якого ми зараз працюємо, намагаючись вийти на Азовське узбережжя. Або хоча б потрібно підійти до основних ліній, перетнути залізницю і взяти під контроль шосейну дорогу, яка йде вздовж Азовського узбережжя", - зазначив він.

Третій міст – повітряний. Роман Світан говорить, що Україні доведеться знищити Іл-76 росіян, оскільки транспортні літаки можуть забезпечити деяке перекидання сил і засобів противника до Криму і назад.

"Четвертий міст – морський трафік. Для цього потрібно знищити більшість кораблів Чорноморського флоту, головне – великі десантні кораблі (ВДК), які використовуються в якості поромів. От по них ми останнім часом і завдаємо ударів. Це було видно і в морі, і в сухому доці. Плюс потрібно затопити більшість кораблів Чорноморського флоту", - додав полковник запасу.

Після того, як ЗСУ переб'ють ці чотири мости, жодне військове угруповання не зможе довго утримуватися в Криму, оскільки армійських запасів окупантам вистачить на півтора-два тижні. А гарнізонних, можливо, – на півтора-два місяці максимум.

"Після чого це будуть просто "зелені чоловічки", які десять років тому захоплювали Крим зі стрілецькою зброєю, але без боєприпасів. Після знищення цих чотирьох мостів у росіян залишиться три способи залишити Крим: брасом, кролем і по-собачому. Хто як може", - резюмував Роман Світан.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...