Олег Жданов пояснив, чому зараз не анонсують зустріч "Рамштайн-5" для обговорення поставок зброї

Україна і її західні союзники могли прийняти рішення менше повідомляти про поставки зброї в публічному просторі. При цьому зустрічі у форматі "Рамштайн", де обговорюватиметься подальша допомога нашій країні, продовжаться. Такою думкою поділився військовий експерт Олег Жданов у свіжому ролику про оперативну військову ситуацію на особистому YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Аналітик згадав, що в одному з видань з'явилася інформацій про телефонну розмову між міністрами оборони США і України — Ллойдом Остіном і Олексієм Резніковим відповідно. Вони обговорили підсумки "Рамштайн-4" і домовилися про проведення "Рамштайн-5" в кінці серпня. Тобто протягом найближчих півтора тижні має відбутися нова зустріч.

"Я так розумію, ту заяву після четвертого "Рамштайна" в липні, яку зробив Олексій Резніков, що давайте не будемо поширювати кількість переданих нам озброєнь і ту кількість, яку ми запросили для передачі. Може бути, з цим і пов'язано, що "Рамштайн" — сам формат конференції — йде трохи в тінь, для того щоб не сильно афішувати те, що нам буде передаватися і те, що ми очікуємо отримати від наших партнерів. Ну і найголовніше, коли", — заявив Жданов.

"Після нетривалих роздумів....": США скасували вимогу до України не бити по російських НПЗ, - військовий експерт

середа, 1 травень 2024, 17:22

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак зазначив, що Україну ніщо не стримує у знищенні російської нафтопереробної галузі. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще декілька тижнів тому амери...

Шанс на "перелом": Україна повинна посилити атаки на залізничну мережу Росії, - The Telegraph

середа, 1 травень 2024, 16:49

У той час як довгоочікувана американська військова допомога, нещодавно ухвалена Конгресом, починає надходити до Європи протягом наступних днів і тижнів, агресивна війна Росії зазнає змін, оскільки Київ збільшує кількість операцій всередині РФ. Це відбу...