Оце так поворот: Китайську компанію викрили в поставках до Росії обладнання для ракет

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну Нацагентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську компанію ComNav Technology в список міжнародних спонсорів війни. Як йдеться в заяві на сайті НАЗК, ComNav виробляє і постачає в Росію навігаційне і радіолокаційне обладнання, передають Патріоти України.

Як зазначається в повідомленні, компанія постачає в РФ навігаційні модулі з підтримкою російської системи ГЛОНАСС (аналог американського GPS).

"Модулі можуть застосовуватися в російських та іранських дронах, а також російських ракетних системах для обстрілів України. Докази цього НАЗК надала Рада економічної безпеки України. Починаючи з 24 лютого по 30 грудня 2022 року компанія ComNav Technology здійснила 73 поставки на територію РФ на загальну суму в $2,1 млн. Найчастіше компанія постачала Росії навігаційне та радіолокаційне обладнання", - заявили в НАЗК.

У НАЗК підкреслили, що використання системи ГЛОНАСС в російській бойовій техніці практично повністю залежить від модулів іноземного виробництва.

"А оскільки в даний час закупівлі західних модулів стають все більш складними для Росії через розкриття численних схем "паралельного" (або ж "сірого") імпорту, Росія все більше покладається на китайських виробників",-резюмували в агентстві.

ComNav Technology і ГЛОНАСС

ComNav Technology є великим китайським виробником мікроелектроніки. Після вторгнення Росії в Україну, компанія не призупинила виробництво модулів з підтримкою ГЛОНАСС та іншої мікроелектроніки для російського ринку.

Навігаційна система ГЛОНАСС була створена ще в Радянському Союзі - перш за все, для виконання військових цілей: навігації безпілотників та ракетних систем, здійснення розвідувальної діяльності, координації наземних бойових угруповань та навігації військово-морського флоту. За допомогою системи ГЛОНАСС російські військові здійснюють управління іранськими БПЛА типу "Shahed-136".

НАЗК та спонсори війни

НАЗК вже внесла до списку міжнародних спонсорів війни наступні компанії: Procter & Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, Mondi Group / Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle.

Всі включені до списку компанії вносяться в базу даних World-Check від міжнародної компанії London Stock Exchange Group з метою захисту фінансового сектора від спонсорів російської війни.

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...

Не все так просто! Обіцяну зброю Україна отримає лише влітку чи навіть пізніше, - NYT

неділя, 5 травень 2024, 7:24

Після схвалення нової програми американської військової допомоги Україна вже отримала кілька термінових поставок зброї, але із наступними партіями можуть виникнути затримки. За даними видання, минулої неділі Україна отримала партію протитанкових засобі...