Під Авдіївкою - до 40 тис. окупантів, у ворога є невелике просування: Експерт висловився про можливі сценарії війни

Під Авдіївкою окупаційна армія РФ зосередила величезну кількість особового складу та бронетехніки. Подальший перебіг подій визначатиметься ресурсами і можливостями сторін. Про це розповів військовий оглядач, полковник запасу Владислав Селезньов в ефірі телеканалу FREEДОМ, передають Патріоти України.

"Ситуація досить серйозна і загострена. Є невелике тактичного рівня просування противника, зокрема в районі Авдіївського коксохімічного заводу, біля очисних споруд цього промислового об’єкта. Але не можна сказати, що ці просування кардинально можуть змінити ситуацію на полі бою", - зазначив Селезньов.

За словами експерта, ведення бойових дій у промисловій забудові – вкрай складний вид операцій. "Оскільки українська армія має можливість стабільно забезпечити всім необхідним захисників Авдіївки, у противника шанси вельми і вельми примарні. Але що характерно, ключову місію зі знищення ворожого військового потенціалу – особового складу, бронетехніки, артилерійських систем, реалізовують наші артилеристи і ракетники", – пояснив Селезньов.

За його словами, до 90% російських втрат – це результат ефективної бойової роботи українських артилеристів. Тож якщо ЗСУ буде цілком достатньо тих артилерійських ресурсів, тих сил і засобів, які наразі вони мають у своєму розпорядженні, то ситуація й надалі триматиметься приблизно на такому самому рівні.

"Якщо нам цих ресурсів не вистачатиме, то ми цілком імовірно побачимо маневрену оборону і переміщення наших підрозділів на інші, більш вигідні рубежі і позиції", — сказав військовий експерт. Але якою буде ситуація в Авдіївці, визначатиметься саме ресурсами і можливостями ЗСУ та ворога.

"Безумовно, загадувати в цій ситуації – вкрай невдячна історія. Адже тільки біля однієї Авдіївки зосереджено близько 40 000 одиниць особового складу військ РФ. Ворог намагатиметься трансформувати чисельну перевагу в якісь територіальні успіхи. Але фактор мужності, героїзму і готовності до ефективних бойових дій у межах оборони з боку українських захисників я б не став списувати. Дуже часто саме завдяки цим факторам нам вдається стримувати наступ противника, який чисельно кратно переважає наші ресурси", - резюмував Владислав Селезньов.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...