Під питанням: У США виникли труднощі зі збільшенням виробництва ракет для Patriot, які поставляють Україні

План США щодо збільшення виробництва ракет до систем протиповітряної оборони Patriot, ймовірно, буде відкладено. Проблеми виникли на підприємствах у Японії через дефіцит критично важливих компонентів. Про це пише видання Reuters із посиланням на джерела. За даними співрозмовників журналістів, йдеться про головки самонаведення, виробником яких є компанія Boeing, передають Патріоти України.

Як ідеться у матеріалі, японська компанія Mitsubishi Heavy Industries (MHI) вже виробляє близько 30 ракет щорічно за ліцензією оборонного підрядника Lockheed Martin і може збільшити кількість до 60. Як кажуть джерела, у Вашингтоні сподіваються якнайшвидше збільшити виробництво з приблизно 500 на рік до понад 750 на рік у всьому світі.

Однак через дефіцит компонентів можуть пройти роки перш, ніж MHI зможе збільшити обсяги виробництва. 2023 року Boeing почав розширювати свої потужності, щоб збільшити виробництво на 30%, хоча додаткові виробничі лінії не запрацюють до 2027 року.

Водночас, як стверджує Reuters, навіть при постачанні достатньої кількості головок самонаведення, розширення річного виробництва ракет для Patriot в Японії більш ніж на 60 одиниць вимагатиме від компанії нарощування потужностей. Зважаючи на це, пишуть журналісти, Штати чи MHI мають знайти гроші на будівництво нового заводу з виробництва ракет. Це може коштувати щонайменше десятки мільйонів доларів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...