Під тиском США олігарху з трьома паспортами "перекривають кисень": Кіпр почав розслідувати законність надання громадянства Коломойському

Влада Кіпру розслідує, чи законно видали паспорти олігархам Ігорю Коломойському та його партнеру по Приватбанку Геннадію Боголюбову. За повідомленням кіпрської газети Politis, чи були порушення - мають визначити упродовж 3 місяців, , зазначають Патріоти України.

Серед українців паспорти отримали, крім Боголюбова і Коломойського, його дружина Ірина та донька Анжеліка, колишній секретар Ради національної безпеки та оборони України (2006-2007), співвласник корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Віталій Гайдук та його дружина Олена, керівник групи "Енергетичний стандарт" Костянтин Григоришин (отримав українське громадянство 2016 року).

У листі до лідерів тамтешніх партій президент Кіпру Нікос Анастасіадіс начебто вказав, що Боголюбова звинувачували, що він "через кіпрську дочірню компанію привласнив суму, яка дорівнює 5% ВВП України", а Коломойського - у "серії ворожих поглинань за допомогою сили та вимагань".

Раніше журналісти Al Jazeera опублікували розслідування про те, що Кіпр продавав своє громадянство корупціонерам зі всього світу. Зокрема, вони згадували ексміністра екології України та очільника приватної газовидобувної компанії Миколу Злочевського. Найбільшу частину родовищ Burisma отримала в той час, коли Злочевський керував міністерством. Це стало предметом розслідування після 2014 року, коли Злочевський вже залишив Україну.

Проти Злочевського розслідували кримінальні справи. Журналісти вказують, що отримання громадянства Кіпру допомогло йому уникнути покарання.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...