"Польща - це ваш тил, домівка, це ваші брати і сестри": Дуда запевнив українців у всебічній підтримці

Польща є тимчасовим прихистком для багатьох українців, і Україна може цілком розраховувати на підтримку поляків. Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда під час саміту Кримської платформи 23 серпня 2022 року, передають Патріоти України.

"Жінки та чоловіки України охороняють Європу. Вони платять високу ціну своїми життями, здоров'ям і втратами за Прагу, за Варшаву, за Берлін. Польща – це ваше запілля, це ваш тил, це ваша домівка, це ваші брати і сестри і родина для всіх українських біженців, які мусять втікати від війни. Вони мають нову домівку, хоча й тимчасову, у Польщі", - сказав Дуда.

Також Дуда наголосив, що Польща підтримувала б Україну за будь-якого президента. "Ми не маємо суперечок з цього приводу. Усі, хто перебував до мене на цій посаді, сказали б те саме, всі президенти Польщі промовляють до вас, ми з вами, ми на вашому боці...Дорогі українські браття! Ще не вмерла Україна, іще Польща не згинула, разом до перемоги!", - сказав президент Польщі.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...