"Попереду - тяжка зима": Міністерка оборони Іспанії вважає, що війна в Україні буде довгою й дуже жорстокою, а Путін може знову атакувати Київ

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес попередила, що Росія може знову атакувати будь-яку точку України, зокрема її столицю Київ. Як передає Anadolu Agency з посиланням на сайт Міноборони країни, вона переконана, що ця війна буде "довгою, дуже важкою і жорстокою", подібною до Першої чи Другої світової, передають Патріоти України.

З такими словами політикиня виступила перед журналістами в кулуарах свого візиту до 35-го авіакрила Повітряно-космічної армії на авіабазі Хетафе в Мадриді. Останньому вона подякувала за його роботу та участь в операціях із транспортування й повітряної евакуації хворих українських дітей до Іспанії.

Під час свого виступу міністерка, посилаючись на поточну концентрацію збройних дій на сході України, наголосила, що сценарій війни змінився. А також підтвердила припущення, що уряд країни-агресора РФ, безсумнівно, використовуватиме природний газ як зброю в цій війні.

У цьому сенсі вона закликала до солідарності та єдності в Іспанії та Європейському союзі. "Війна в Україні буде довгою, дуже важкою і дуже жорстокою, подібною до війни у 20 столітті, як Перша світова або Друга. І ця зима буде важкою", – попередила Роблес.

Також глава іспанського Міноборони наголосила, що Україна хоче закуповувати нові та сучасні танки не лише в Іспанії, а й у багатьох інших країнах. За її словами, Мадрид запропонував усі види навчання використанню Leopard 2A4 та Leopard 2E – похідних від версії A6 німецького танка Leopard 2, які є на озброєнні іспанської армії.

Роблес пояснила, що навчання можуть відбуватися в Латвії, де Іспанія розмістила контингент чисельністю близько 450 військовослужбовців у межах бойової групи посиленої передової присутності НАТО з танками Leopard 2E та іншою бронетехнікою, або в Іспанії, "або там, де це необхідно".

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...