Пошкодував "хороших рускіх"? Боррель відкинув ідею про заборону на в'їзд усіх росіян до країн ЄС


Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель виступив проти запровадження заборони на видачу віз до Європейського Союзу всім громадянам Росії. На його думку, обмеження не мають стосуватись тих, хто не підтримує політику Кремля, передають Патріоти України.

Своєю позицією Боррель поділився у вступній промові на форумі "Народження геополітичної Європи" (The Birth of the Geopolitical Europe) в іспанському Сантандері 22 серпня.

"Це дуже спірна пропозиція. Одні країни вже вжили певних заходів у цьому плані, інші не збираються їх підтримувати. Не думаю, що це хороша ідея – забороняти в'їзд усім росіянам. Нам потрібно бути більш вибірковими", – запевнив він.

Водночас Боррель уточнив, що російських олігархів не повинні пускати в ЄС, але нібито є багато росіян, "які хочуть виїхати з країни, і не готові там перебувати в такій ситуації". "Ми не можемо зачинити двері перед цими росіянами, я не думаю, що це хороша ідея", – додав Боррель.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...