"Повний провал з братською країною": Експерт пояснив, навіщо Захарова навмисно образила президента Сербії

Спікер МЗС РФ не зробила б нічого подібного, якби не отримала вказівку.

Представниця МЗС Росії Марія Захарова опублікувала образливий пост про єдиного союзника Кремля в Європі - президента Сербії Александара Вучича. Швидше за все, це не її особиста ініціатива. Свою думку про міжнародний скандалі висловив в ексклюзивному коментарі YouTube-каналу "Україна 365" відомий український політтехнолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

Захарова посміялася над фото зустрічі Вучича з американським колегою Дональдом Трампом. Вона порадила президенту Сербії розсунути ноги, як героїня фільму "Основний інстинкт". Її пост викликав гостру реакцію Белграда. У підсумку росіянка вибачилася, але пост видаляти не стала. "Думаю, що Захарова при всій своїй неадекватності і відсутності почуття гумору не посміла б влазити в такі розклади без відмашки зверху", - висловив думку Голобуцький.

Він припустив, що Москва здійснила атаку, так як серйозно ображена на Вучича. І справа в його візиті до Трампа. Сербський лідер поїхав домовлятися про рішення проблеми Косова, вибравши посередником Вашингтон, а не Москву. "Вучич і Сербія хочуть бути членами Євросоюзу. Іншої альтернативи у них немає. Росія протиставити істотну альтернативу ЄС не може апріорі", - пояснив політтехнолог.

Він уточнив, що Росія в сербській історії сьогодні не грає ніякої ролі. Це величезна геополітична поразка Кремля, яку намагалися приховати за допомогою скандалу. "Росія спеціально йде на цю образу. Це медійний проект... Щоб цей програш, картинка Вучич, який сидить на стільчику перед Трампом, була замазана. Вони йдуть на пряму інформаційну провокацію - образу", - висловив думку Голобуцький. Експерт висловив сумнів, що операція буде успішною.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...